Lesrooster

Yoga Yin-Yang

  • dinsdag
  • 19:00 - 20:00
  • Yoga Studio

Yin Yoga: voor een lenigheid, een gezonde geest in een gezond lichaam

Yin Yoga is gericht op het ontspannen van de spieren en creëert lenigheid en balans in lichaam en geest. Yin Yoga maakt voornamelijk gebruik van statische houdingen. Typerend voor Yin Yoga is dat de houding lang worden aangehouden.  Ontspanning is belangrijk voor het herstel van organen. Er veel aandacht aan besteed aan ademhaling. 

Yin Yoga is geschikt voor zowel beginners als de meer ervaren yogi. Doordat je bij Yin Yoga lang een bepaalde houding aanhoudt, heeft dit ook werking op het concentratievermogen. Belangrijk is om mentaal los te kunnen laten en daardoor is Yin Yoga uiterst geschikt voor mensen die meer rust in zichzelf willen vinden. Op het gebied van lichamelijke klachten is Yin Yoga erg geschikt voor mensen met spierklachten aan o.a. de rug, nek en schouders. Daarnaast is het goed toe te passen op klachten als overspannenheid, burn-out en zelfs reumapatiënten.

Yang Yoga : sportieve Yoga 

Yang Yoga is een meer dynamische vorm van  Yoga.  Bij deze vorm werkt je met je spieren door aanspanning en het ontwikkelen van kracht en uithoudingsvermogen. Het is de mannelijke tegenhanger van Yin Yoga en de houdingen worden niet zo lang aangehouden. Deze vormen geven je energie en warmte. Door de variatie in oefeningen worden de spieren constant op een andere manier gebruikt en hierdoor sterker. Door de intensieve oefeningen wordt het lichaam van binnen opgewarmd en worden de spieren en gewrichten makkelijk soepel